Πικάντικα μάγουλα μόσχου

Πικάντικα μάγουλα μόσχου Πικάντικα μάγουλα μόσχου
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό μάγουλα μόσχου
  • 500ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισου
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 100ml μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150˚C. Κόβουμε σε φέτες το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με πάρα πολύ λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το κρέας και αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι. Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 8 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και στη συνέχεια το μέλι, το γλυκάνισο, το γαρίφαλο και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα υλικά σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρέας, τη δάφνη, το θυμάρι και το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 2-2 ½ ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά. Αφαιρούμε το κρέας και περνάμε τα λαχανικά και τη σάλτσα από σίτα, πιέζοντας τα λαχανικά ώστε να αποβάλλουν τους χυμούς τους. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά ώσπου να μειωθεί και να είναι παχύρευστη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με πατάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε