Κοιλιά μόσχου με κρεμμύδια και ντομάτα

Κοιλιά μόσχου με κρεμμύδια και ντομάτα Κοιλιά μόσχου με κρεμμύδια και ντομάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κοιλιά μόσχου
  • 2 κιλά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 4 πρέζες ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κρύο νερό την κοιλιά καθαρισμένη για 2 ώρες. Στη συνέχεια σε κατσαρόλα με  καθαρό νερό, την βράζουμε με δυο κρεμμύδια και το ξύδι για 2 ώρες περίπου. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε μπαστουνάκια, 1 εκατοστού πλάτους και 5 εκατοστά μήκους. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει αρκετά χωρίς να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο και ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά τα αφήνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κοιλιά, το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει η κοιλιά και το κρεμμύδι. Ένας πολύ ωραίος παραδοσιακός μεζές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε