Βραστή καρδιά μόσχου με γέμιση

Βραστή καρδιά μόσχου με γέμιση Βραστή καρδιά μόσχου με γέμιση
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό καρδιά μόσχου
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την καρδιά και αφαιρούμε τις αρτηρίες και το λίπος. Την κόβουμε στη μέση και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει ελαφρώς και γεμίζουμε τις 2 καρδιές, προσθέτοντας 1 κουταλιά βούτυρο σε κάθε καρδιά. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες και πασπαλίζουμε εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τις καρδιές. Μόλις ροδίσουν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τις καρδιές πάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, ρίχνουμε το ζωμό και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Μόλις οι καρδιές μαλακώσουν, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και περνάμε τη σάλτσα από σίτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε πάνω από χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τις καρδιές στη μέση και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε