Στρουθοκάμηλος ψητή

Συστατικά

  • 2 κιλά κρέας στρουθοκαμήλου
  • 1 πακέτο σούπα κρεμμυδιού
  • 1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια μικρά καρότα
  • 1/2 φλιτζάνι κουκιά
  • 2 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
  • 100 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου ζεματισμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500ml ζωμό κοτόπουλου
  • 500 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες ή κονσέρβα
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια νουντλς αυγού βρασμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη σούπα κρεμμυδιού με το μαύρο πιπέρι και τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν τα καρότα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον ζωμό, ζεστό. Προσθέτουμε το κρέας, κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180?C για 2 ώρες. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τα νουντλς και τα λαχανικά.

Αρχή της σελίδας