Ζεστό κέικ σοκολάτας

Ζεστό κέικ σοκολάτας Ζεστό κέικ σοκολάτας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • φύλλα σοκολάτας και φλούδες, για γαρνιτούρα

Για την σως λευκής σοκολάτας:

  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2-3 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη, την βανίλια, ώσπου να αφρατέψουν, και ρίχνουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ περίπου 1 κιλού ή σε βουτυρωμένη φόρμα 18 εκ. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή ώσπου η επιφάνειά του να παραμένει σταθερή όταν την πιέζετε ή να έχει μαζευτεί το κέικ από τις άκρες της φόρμας.

Για την σως:

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να κρυώσει το μείγμα.

Την στιγμή του σερβιρίσματος, βάζουμε μια κουταλιά από την σως σε κάθε πιάτο και προσθέτουμε μια φέτα κέικ. Γαρνίρουμε με φύλλα και φλούδες σοκολάτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε