Χαλβάς του λαδιού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια χονδρό σιμιγδάλι
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα, μέχρι να έχουμε ελαφρύ σιρόπι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι και τα καβουρντίζουμε, ανακατεύοντάς τα σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε το σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια, έως ότου πιεί ο χαλβάς το ζουμί του. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τον βάζουμε σε φόρμα. Αφήνουμε το χαλβά στην φόρμα να κρυώσει και να σφίξει και έπειτα τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Σερβίρεται πασπαλισμένος με κανέλα.

Αρχή της σελίδας