Βουτηρένια

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 2 κρόκους αυγού
  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο

Εκτέλεση

Χτυπάμε 10 λεπτά το βούτυρο να ασπρίσει και μετά ρίχνουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε πάλι 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες και το κονιάκ. Ανακατεύουμε για λίγο και τέλος πρόσθετουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Όταν το μείγμα ετοιμαστεί, τότε το πλάθουμε κατάλληλα δίνοντάς του ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Αρχή της σελίδας