Vatrouchka - Τάρτα ψημένη με τυρί κρέμα

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης:

  • 250 γρ. αλεύρι  
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα    
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια   
  • λίγες σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε σε φύλλο, την στρώνουμε μέσα σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230° C για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τους κρόκους, την ζάχαρη και την βανίλια. Γεμίζουμε τις τάρτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με σταφίδες.

Αρχή της σελίδας