Βάφλες

Συστατικά

  • 8 αυγά ολόκληρα
  • 325 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. βούτυρο φρέσκο ή (Ε.Ο.Κ. λιωμένο) άρωμα βανίλιας
  • 580 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. σόδα
  • 500 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη φούρνου και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ενσωματώνουμε το βούτυρο, το αλάτι, ζυμώνουμε πολύ καλά και ξεκουράζουμε πάλι για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, κόβουμε σε μερίδες των 100 ή 120 γρ. και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε τοστιέρα προθερμασμένη πολύ καλά, ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη κατά το ψήσιμο.

Αρχή της σελίδας