Βάφλες με ρούμι και μπανάνα

Συστατικά

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 ml μπέικιν πάουντερ
  • 5 ml διττανθρακική σόδα
  • 15ml ψιλή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο, που το έχουμε λιώσει
  • 175 ml γάλα και επιπλέον γάλα, αν χρειαστεί
  • 300 ml ανθόγαλα
  • 5 ml εσάνς βανίλιας
  • κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

Για τις μπανάνες:

  • 6 μπανάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 115 γρ. πέκαν, κομμένα σε κομματάκια
  • 50 γρ. ζάχαρη demerara
  • 75 ml maple syrup
  • 45 ml μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα και χτυπάμε τα υλικά ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το ανθόγαλα, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 30 λεπτά, να σταθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου και ζεσταίνουμε το ειδικό σκεύος για βάφλες. Ανακατεύουμε τον χυλό, προσθέτοντας και άλλο γάλα αν χρειάζεται. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός. Ανοίγουμε το σκεύος, ρίχνουμε τον χυλό ώστε να καλύψει τα 2/3 της επιφάνειάς του, το κλείνουμε και καθαρίζουμε τον επιπλέον χυλό. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά το σκεύος μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν η βάφλα είναι έτοιμη, ανοίγουμε το σκεύος και την αφαιρούμε με ένα πιρούνι. Την μεταφέρουμς σε πυρίμαχη πιατέλα και την διατηρούμε ζεστή στον φούρνο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να φτιάξουμε 8 ακόμα βάφλες.

Για τις μπανάνες:

Απλώνουμε τις μπανάνες σε μια μεγάλη, ρηχή λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τη ζάχαρη demerara. Αναμειγνύουμε το maple syrup και το ρούμι και περιχύνουμε το μείγμα.



Συμβουλές

Αν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό σκέυος για βάφλες, ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αρχή της σελίδας