Τσιζκέικ σοκολάτας ψημένο στο φούρνο

Συστατικά

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 φλιτζάνια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού ξινόγαλα ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη

Για την παρασκευή της βάσης:

  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
  • 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ελαφρώς τη βάση και τις πλευρές μιας φόρμας με σούστα 23 εκ.

Για την βάση:

Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και την κανέλα. Πιέζουμε το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση της φόρμας και να κάνει κρούστα.

Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το τυρί κρέμα ώσπου να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το ξινόγαλα ή το γιαούρτι με το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα τυριού. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε την γέμιση του τσίζκεικ στη βάση με τα μπισκότα και ψήνουμε για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, ανοίγουμε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα.

Αρχή της σελίδας