Τσιζκέικ πολυτελείας με λευκή σοκολάτα

Συστατικά

  • 140 γρ. μπισκότα Dijestive
  • 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα φουντούκια, καβουρντισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • φλούδες λευκής σοκολάτας, για γαρνίρισμα
  • κακάο σκόνη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 340 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 680 γρ. τυρί κρέμα, που έχει μαλακώσει
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 2 κουταλιές λικέρ φουντούκι ή 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας

Για την γαρνιτούρα:

  • 1 3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λικέρ φουντουκιού Φραντζέλικο ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε μία φόρμα με σούστα 23 εκ. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα φουντούκια, προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και τα αλέθουμε λίγο, ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με το μείγμα τη βάση της φόρμας, πιέζοντας το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να σκληρύνει ελαφρώς. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει στη φόρμα, πάνω σε σχάρα. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε μεσα μια λαμαρίνα να ζεσταθεί.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά ώσπου το μείγμα να γίνει λείο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της λευκής σοκολάτας και το λικέρ. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ψημένη βάση και τοποθετούμε την φόρμα πάνω στη ζεστή λαμαρίνα. Ψήνετε το τσίζκεικ για 45-55 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Μεταφέρουμε το τσίζκεικ σε σχάρα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς.

Για την γαρνιτούρα:

Χτυπάμε σε μικρό μπολ την ξινή κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το λικέρ ώσπου να αναμειχθούν καλά. 

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο τσίζκεικ και το ψήνουμε για 5-7 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά δεν ανοίγουμε το πορτάκι για 1 ώρα. Σερβίρουμε το τσίζκεικ σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνιρισμένο με τις φλούδες της λευκής σοκολάτας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια ελαφρώς, αν θέλουμε, με κακάο.


Αρχή της σελίδας