Τσιζκέικ με ρόδια

Συστατικά

  • 225 γρ. μπισκότα βρόμης
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:

  • 45 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 15 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 200 γρ. μαλακό άσπρο τυρί πλήρες σε λιπαρά
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 2 ασπράδια

Για το γλάσο απο ρόδια:

  • 2 ρόδια
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 30 ml ψιλή ζάχαρη
  • 15 ml αραρούτι ή κορν φλάουρ, διαλυμένη σε 30 ml Κιρς
  • μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε ώσπου να αναμειχθούν τελείως. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, το πιέζουμε καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την γέμιση:

Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ενα  μπολ, ραντίζουμε την ζελατίνη και την αφήνουμρ 5 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει. Τοποθετούμε το μπολ σε σκεύος με καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Χτυπάμε σε ενα άλλο μπολ τα τυριά μαζί με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμς σταδιακά το γάλα καρύδας. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε την ζελατίνη στο μείγμα με τα τυριά και προσθέτουμε την μαρέγκα. Ανακατεύουμε και βάζουμε την γέμιση πάνω στη βάση με τα μπισκότα, την ισιώνουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την γέμιση και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα χείλη της φόρμας και στο τσίζκεικ και αφαιρούμε την φόρμα.




Αρχή της σελίδας