Τσιζκέικ μαρμπρε

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 5 κουταλιές ζεστό νερό
  • 1 κιλό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 90 γρ. μπισκότα Dijestive ή πτι-μπερ, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτουμε μία φόρμα κέικ 20 εκ. με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε. Κοσκινίζουμε το κακάο σε μπολ, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα, χωρίς να το χτυπήσουμε πολύ. Μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μπολ και τη βανίλια σε άλλο. Αδειάζουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα τυριού με τη βανίλια στο κέντρο της φόρμας προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα και ρίχνουμε σιγά-σιγά 1 φλιτζάνι από το μείγμα τυριού με τη σοκολάτα και την βανίλια στο κέντρο του μείγματος. Συνεχίζουμε να εναλλάσσουμε τα μείγματα ώσπου να καταναλωθούν και μετακινούμε ένα μεταλλικό σουβλάκι πάνω-κάτω στο μείγμα του τσίζκεικ για να ανακατευτεί ελαφρώς. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και ρίχνουμε ζεστό νερό στο ταψί σε ύψος 3,5 εκ. Ψήνετε το τσίζκεικ 1 1/2 ώρα περίπου ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια. Το κεικ θα φουσκώσει όσο ψήνεται, αλλά θα πεσει αργότερα. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τις πλευρές του  από τη φόρμα. Ανάποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα, τοποθετούμε μια πιατέλα απο πάνω  και το αναποδογυρίζουμε. Το σκέπαζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Αρχή της σελίδας