Τσιζκέικ λεμόνι με σιρόπι λάιμ

Συστατικά

  • 150 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
  • 40 γρ. βούτυρο 

Για την γέμιση:

  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 10 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 250 γρ. τυρίρικότα ή ανθότυρο
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια

Για το σιρόπι λάιμ:

  • φλούδα και χυμό λάιμ
  • ζάχαρη
  • κορν φλάουρ
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. Λιώνουμε σε μεγάλο σκεύος το βούτυρο, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα απλώνοντάς το σε μια ομοιόμορφη στρώση και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την γέμιση:

Βάζουμε σε μικρό σκεύος το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ραντίζουμε από πάνω την ζελατίνη. Αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει, την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί καί την ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και το μείγμα της ζελατίνης. Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα του τυριού. Αδειάζουμε το μείγμα στην βάση με τα μπισκότα, ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε ξανά την φόρμα 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Για το σιρόπι λάιμ:

Ρίχνουμε σε μικρό σκεύος την φλούδα και το χυμό λάιμ μαζί με την ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας και κατόπιν βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει το σιρόπι. Το χρωματίζουμε ελαφρώς με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε. Το αφήνουμε να τελειώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ρίχνουμε αργα το σιρόπι λάιμ στο κρύο τσίζκεικ. Το βγάζουμε από τη φόρμα, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


 

Αρχή της σελίδας