Τηγανίτες

Προέλευση: Φλώρινα

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 πακετάκι νωπή μπυρομαγιά (από τον φούρνο)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • νερό χλιαρό
  • λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και τόσο αλεύρι, όσο να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζουμε τον χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε να ξεκουρστεί για να φουσκώσει. Βάζουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε στην μέση μια γούβα όπου προσθέτουμε το αλάτι, την διαλυμένη μπυρομαγιά, τα αυγό και το τσίπουρο. Ρίχνουμε χλιαρό νερό ώστε ζυμώνοντας να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε τον χυλό σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να φουσκώσει. Σε ενα βαθύ τηγάνι, ή μία φριτέζα βάζουμε να κάψει το λάδι. Με μία κουτάλα ρίχνουμε σε δόσεις τον χυλό και τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσουν τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη ή με μέλι και τις σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας