Τηγανίτες με σταφίδες

Συστατικά

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • σταφίδες μαύρες καθαρισμένες και πλυμένες
  • 400 γρ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Τα τοποθατούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά καλά χτυπημένα με την ζάχαρη και τις στφίδες. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν φουσκώσουν οι τηγανίτες και ψηθούν, τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, ώστε να πάρουν ενα χρυσόξανθο χρώμα. Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε  πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αρχή της σελίδας