Τηγανίτες με γάλα και αυγά

Συστατικά

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά καλά χτυπημένα με την ζάχαρη.  Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν φουσκώσουν οι τηγανίτες και ψηθούν, τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, ώστε να πάρουν ενα χρυσόξανθο χρώμα. Τις βγάζουμε και και τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 8-10 λεπτά.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες με το σιρόπι και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας