Ταχινόπιττα (β' συνταγή)

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό άλεύρι
  • 3/4 κιλού σησάμι
  • 2/4 κιλού ζάχαρη
  • 3/4 κιλού ταχί (ταχίνι)
  • ελάχιστο αλάτι
  • κανέλλα
  • μοστοκάρφια (γαρύφαλλα).

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σέ λεκάνη τό άλεύρι, τό άλάτι και νερό, όσο σηκώσει γιά νά γίνει μιά μέτρια ζύμη. Κόβουμε τή ζύμη σέ κομμάτια στο μέγεθος αυγού. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και άνοίγουμε μέ ματσόξυλο (πλάστη) πίττα σέ σχήμα στρογγυλό στο πάχος πού έχουν δύο τάλληρα. Ψήνουμε σέ κεραμίδα ή σέ άντικολλητικό τηγάνι μιά- μιά πίττα κι άπό τις δυο μεριές. Μόλις ψηθεί ή μιά πίττα, τή βάζουμε σέ πιατέλα και ζεστή, όπως είναι, τήν άλείφουμε μέ ταχίνι άραιωμένο μέ λίγο νερό. Ρίχνουμε άπό πάνω ζάχαρη και σησάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο και μυρωδικά. Την τυλίγουμε. Μέ τον ίδιο τρόπο έτοιμάζουμε όλες τις πίττες.


Αρχή της σελίδας