Τάρτες με φράουλες και φιστίκια

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ελάχιστο αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση:

  • 3 κούπες μαρμελάδα, φράουλα
  • 3 κούπες φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Για το γαρνίρισμα:

  • φρέσκιες φράουλες σε κομματάκια

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε την μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο, το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, απλώνουμε, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, πρώτα τα φιστίκια και από πάνω τα 3/4 της μαρμελάδας. Γαρνίρουμε με τις φράουλες, και προαιρετικά με σαντιγύ και τριμμένα φιστίκια.

Αρχή της σελίδας