Ταρτελέτες με ροδάκινα και κόκκινα φραγκοστάφυλα

Συστατικά

  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • φύλλο κρούστας, κομμένο σε κομμάτια 16x15 εκ, ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα
  • ζαχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • μικρά τσαμπιά από ψραγκοστάφυλα, για το γαρνίρισμα

Για την γέμιση:

  • 150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. γιαούρτι με γεύση ροδάκινο και μάνγκο ή άλλο εξωτικό φρούτο
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 15 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 ροδάκινα ή γιαρμάδες
  • 50 γρ. κοκκινα φραγκοστάφυλλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε δύο μεγάλες φόρμες για ψωμάκια ή μικρές φόρμες για τάρτες. Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με βούτυρο, βάζουμε 4 τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, την βανίλια, την ζάχαρη και μοιράζουμε την γέμιση στις ταρτελέτες.

Για το γαρνίρισμα:

Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σαν βεντάλια πάνω στην γέμιση, προσθέτοντας ενδιάμεσα μερικά φραγκοστάφυλα. Γαρνίρουμε με τσαμπάκια φραγκοστάφυλου και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας