Tarte Normande - Τάρτα Νορμανδίας με μήλα

Tarte Normande - Τάρτα Νορμανδίας με μήλα Tarte Normande - Τάρτα Νορμανδίας με μήλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για την παρασκευή της ζύμης:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. νερό
  • 1 1/2 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για την παρασκευή της γέμισης:

  • 1 κιλό μήλα
  • 50 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητος (όχι μαργαρίνη)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος ή στο μίξερ και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε αρκετά λεπτό φύλλο, 3 χιλ. περίπου, και την τοποθετούμε σε ένα στεφάνι τάρτας ή σε φόρμα τάρτας, αφήνοντάς τη να εξέχει 2-3 χιλ. από τη φόρμα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για την γέμιση:

Καθαρίζουμε τα μήλα. Παίρνουμε τα μισά, τα κόβουμε σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 100 γρ. ζάχαρη, την κανέλα, το νερό και ετοιμάζουμε μια γρήγορη κομπόστα. Μόλις κρυώσει η κομπόστα, την απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Πάνω από την κομπόστα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα κομμένα σε φετούλες πάχους 2-3 χιλ., όσο πιο συμμετρικά μπορούμε. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη μισή ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 60 λεπτά. Πασπαλίζουμε ξανά με την υπόλοιπη άχνη και ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη για να δώσουμε στην τάρτα λαμπερή όψη. Την σερβίρουμε ζεστή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε