Tarte au citron - Τάρτα με κρέμα λεμόνι

Συστατικά

Για την παρασκευή της  ζύμης:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 190 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη


Για την παρασκευή της κρέμας λεμονιού:

  • 200 γρ. χυμός λεμονιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. βούτυρο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διαμέτρου και 2 εκ. ύψους. Τοποθετούμε μια μεμβράνη και γεμίζουμε το εσωτερικό της με φασόλια ή ρύζι μέχρι την επιφάνειά της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε με προσοχή τη μεμβράνη μαζί με τα φασόλια ή το ρύζι και ξαναψήνουμε την τάρτα μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ολόκληρα αυγά, προσθέτουμε το μισό από το μείγμα λεμονιού ανακατεύοντας και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο μείγμα λεμονιού που υπάρχει στην κατσαρόλα. Πήζουμε την κρέμα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου δέσει και αρχίσει να κοχλάζει. Την αδειάζουμε σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα για να μη σχηματίσει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά (κατά προτίμηση στο ψυγείο). Αφαιρούμε τη μεμβράνη και γεμίζουμε την τάρτα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αρχή της σελίδας