Τάρτα σοκολάτας με χουρμάδες

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 230 γρ. μπισκότα με τζίντζερ, θρυμματισμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ψίχουλα παντεσπάνι
  • 5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 2/3 φλιτζανιού χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλιτζανιού ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας
  • φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • τριμμένη σοκολάτα και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ το βούτυρο και τα μπισκότα. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα στη βάση και τις πλευρές μιας φόρμας 18 εκ. με κινητή βάση και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει όσο ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε σε μπολ τα ψίχουλα από παντεσπάνι, προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού από το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τους χουρμάδες με τον υπόλοιπο χυμό και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το μείγμα. Λιώνουμε με ενα πιρούνι τους ζεστούς χουρμάδες, προσθέτουμε τα ψίχουλα από το παντεσπάνι, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Σε πυράντοχο μπολ λιώνουμε την σοκολάτα με  λίγη κρέμα γάλακτος, τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα κατά διαστήματα ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα σε απαλή σαντιγί και την αναμειγνύουμε με την λιωμένη σοκολάτα.

Αρχή της σελίδας