Τάρτα σοκολάτας με ταχίνι και γλυκάνισο

Τάρτα σοκολάτας με ταχίνι και γλυκάνισο Τάρτα σοκολάτας με ταχίνι και γλυκάνισο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 125 γρ. βούτυρο  
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα

Για την γέμιση:

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Valrhona extra bitter
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη κοινή
  • λίγο γλυκάνισο σε σκόνη
  • λίγο γλυκάνισο σε σπόρους

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ζύμη. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε, ζυμώνοντας ελαφρά, την ζύμη και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 14 χιλ. Καλύπτουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι η φασόλια. Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την μεμβράνη ή το αλουμινόχαρτο μαζί με το περιεχόμενο τους.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα με το ταχίνι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο και την ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι τε αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά με το μείγμα της σοκολάτας και την σκόνη γλυκάνισου, σε θερμοκρασία 40°C, και γεμίζουμε την τάρτα. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του γλυκάνισου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα κατά προτίμηση, αλλά όχι από το ψυγείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε