Τάρτα σοκολάτας με λεμόνι

Τάρτα σοκολάτας με λεμόνι Τάρτα σοκολάτας με λεμόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά νερό

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • φλούδες σοκολάτας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το κακάο, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το Βούτυρο με το νερό σε μια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά και το ανακατεύουμε στο μπολ με το αλεύρι, ώσπου να απορροφηθεί όλο το υγρό και η ζύμη να γίνει μαλακή. Πιέζουμε την ζύμη να καλύψει ομοιόμορφα την βάση και τις πλευρές της φόρμας και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 19C Βαθμούς Κελσίου και βάζουμε ένα ταψί στο φούρνο να ζεσταθεί.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και, ανακατεύοντας, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζουμε και, ανάλογα, προσθέτουμε ζάχαρη ή χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε την γέμιση στη φόρμα και την τοποθετούμε στο ζεστό ταψί. Ψήνουμε 20-25 λεπτά ώσπου να πήξει η γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και την διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε