Τάρτα ροδάκινου

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 4 μασούρια βανίλιας
  • μπέικιν πάουντερ (λιγότερο από 1/2 κουι. γλυκ.)
  • 4 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια, το μπέικιν και αφήνουμε την ζύμη για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την στρώνουμε στη φόρμα. Σκεπάζουμε την επιφάνειά της με φέτες από ροδάκινα και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πριν τη σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας