Τάρτα με βερίκοκα

Συστατικά

  • 1 δόση ζύμης τάρτας μήλου
  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα βερίκοκο
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, ειδικό για τάρτες, ώστε να σκεπάζει τα πλάγια.  Τρυπάμε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε για λίγο σε μέτριο φούρνο. Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ανοίγουμε στα δύο. Απλώνουμε επάνω στη μισοψημένη τάρτα, μία στρώση μαρμελάδα και μετά τα βερίκοκα, πασπαλίζοντάς τα με άφθονη ζάχαρη. Τα ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε λίγο ζεστό νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και περιχύνουμε την τάρτα, αφού την βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να πήξει η μαρμελάδα, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας