Τάρτα με σοκολάτα και πεκάν

Συστατικά

  • 1 3/4 ψλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 3/4 φλιτζανιού έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 3 κουταλιές ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνι πέκαν ή καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ενα μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και τα τρίβουμε ώσπου να μοιάζουν με ψίχουλα. Χτυπάμε σε ενα άλλο μπολ το αυγό με το ξύσμα πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού και πλάθουμε τη ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο νερό. Την ανοίγουμε σε φύλλο, σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, και το στρώνουμε σε βαθιά φόρμα με κινητή βάση 20 εκ. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Για τη παρασκευή της γέμισης:

Λιώνουμε σε ένα σκεύος το σιρόπι, την ζάχαρη, την σοκολάτα και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, χτυπώντας το μείγμα, τα αυγα και την βανίλια. Σκορπίζουμε τα πέκαν στη ζύμη και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σοκολατας. Τοποθετούμε την φόρμα σε λαμαρίνα και ψήνουμε την τάρτα για 50 λεπτά ή ώσπου να πήξει η γέμιση. Την αφήνουμε στη φόρμα 10 λεπτά να κρυώσει, ανοίγουμε την φόρμα και σερβίρουμε. Μπορούμε να την συνδυάσουμε με ελαφριά κρέμα γάλακτος.



Αρχή της σελίδας