Τάρτα με σοκολάτα, αμύγδαλα και μαρέγκα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 2/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κρόκος
  • αμυγδαλόψιχα φιλέ, για γαρνίρισμα
  • κουβερτούρα λιωμένη, για γαρνίρισμα

Για την παρασκευή της γέμισης:

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 4 κρόκοι
  • 3/4 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

Για τη παρασκευή της μαρέγκας:

  • 3 ασπράδια
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το ρυζάλευρο, ρίχνουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με το μείγμα ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο και τη στρώνουμε σε φόρμα τάρτας 23 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 Βαθμούς Κελσίου. Τρυπάμε με ενα πιρούνι την βάση της τάρτας, την σκεπάζουμε με λαδόχαρτο, σκορπίζουμε επάνω μερικά ξερά φασόλια για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο και χαλάσει το σχήμα της και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε σε ενα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και τη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε το λαδόχαρτο και τα φασόλια και ρίχνουμε την γέμιση. Ψήνουμε την τάρτα 10 λεπτά ακόμα. 

Για την μαρέγκα:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο μπολ, ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε σταδιακά τη μισή ζάχαρη εξακολουθώντας το χτύπημα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας ελαφρώς.

Σκεπάζουμε με την μαρέγκα την τάρτα και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού την ανασηκώνουμε ώστε να σχηματίσουμς μικρές κορυφές. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα. Την σερβίρουμε χλιαρή, πασπαλισμένη με τα αμύγδαλα, και την γαρνίρουμε με την λιωμένη σοκολάτα.



Αρχή της σελίδας