Τάρτα με μοσχολέμονα (λάιμ)

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη   
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια

Για την γέμιση:

  • 500 γρ. ζάχαρη 
  • χυμός από 5 μοσχολέμονα (lime)
  • ξύσμα από 6 μοσχολέμονα (lime)
  • 10 αυγά
  • 190 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 μοσχολέμονο (lime) κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε, ζυμώνοντας ελαφρά και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.

Για την γέμιση:

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά, τον χυμό, το ξύσμα και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, γεμίζουμε την τάρτα και στην επιφάνεια απλώνουμε μερικές φέτες από το κομμένο λεμόνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το καραμέλωμα:

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κρυσταλλική ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό γκριλ για 1-2 λεπτά.

Συμβουλές

Αν το προτιμάμε κρύα την τάρτα, την διατηρούμε στο ψυγείο.

Αρχή της σελίδας