Τάρτα με μήλα

Συστατικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 200 γρ. σφολιάτα

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκ. Ανακατεύουμε την βανίλια με την ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε πάνω από το βούτυρο και τη ζάχαρη, τη μια φέτα δίπλα στην άλλη. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να βγάζει φυσαλίδες και να πάρει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σφολιάτα σε πάχος 2 χιλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15 λεπτά και στους 70° C για άλλα 20 λεπτά ώσπου να ψηθεί η σφολιάτα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και με πολλή προσοχή για να μην καούμε αναποδογυρίζουμε την τάρτα σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

Αρχή της σελίδας