Τάρτα με λάιμ απο την Φλόριντα

Συστατικά

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 30 ml ψιλή ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 ml κρύο νερό
  • πολύ λεπτοκομμένη φλούδα λάιμ
  • φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, για το γαρνίρισμα

Για την γέμιση:

  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • ξύσμα και χυμό από 3 λάιμ
  • μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 30 ml ψιλή ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2-3 λάιμ σε ροδέλες

 



Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντας το μείγμα με τα δάχτυλά μας, ώσπου να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το νερό και ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε ελαφρώς  αλευρωμένη επιφάνεια, και την στρώνουμε σε μια βαθιά φόρμα για τάρτες 21 εκ. αφήνοντας την επιπλέον ζύμη να  εξέχει από τα χείλη της φόρμας. Τρυπάμε την βάση της ζύμης με ενα πηρούνι και την τοποθετούμε τουλάχιστον για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε την επιπλέον ζύμη που εξέχει από την φόρμα με κοφτερό μαχαίρι, καλύπτουμε την ζύμη με χαρτί ζαχαροπλαστικής και σκορπίζουμε λίγα ξερά φασόλια. Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους να αφρατέψουν. Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κατόπιν, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να πήξει.







Αρχή της σελίδας