Τάρτα με κρέμα και αμυγδαλα

Συστατικά

  • 1 δόση ζύμη τάρτας μήλου
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα

Για την κρέμα:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 8 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 δόση βανίλια άρωμα
  • 2 αυγά
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, ειδικό για τάρτες, ώστε να σκεπάζει τα πλάγια. Τρυπάμε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Την βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας τη μαρμελάδα.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο, το οποί το προσθέτουμε στο τέλος

Ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε τα μισά με την κρέμα και την ρίχνουμε κρέμα επάνω στην τάρτα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και την απλώνουμε στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την ψήνουμε σε σιγανό φούρνο να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αρχή της σελίδας