Τάρτα με κόκκινες μάντολες Κεφαλλονιάς

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:

  • 500 γρ. κόκκινες μάντολες Κεφαλλονιάς
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε, ζυμώνοντας την ζύμη και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψους 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το περιεχόμενο της και ξαναψήνουμε την τάρτα μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση:

Αλέθουμε τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να καραμελώνει στους 106°C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Συμβουλές

Την ίδια ακριβώς εκτέλεση ακολουθούμε και με μάντολες από μέλι.

Αρχή της σελίδας