Τάρτα με κεράσια

Συστατικά

  • μισή δόση ζύμη πάστας φλόρας
  • 750 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 200 γρ. μαρμελάδα μήλο ή κεράσι
  • λίγο ρούμι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, ειδικό για τάρτες, ώστε να σκεπάζει τα πλάγια. Τρυπάμε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε για λίγο σε μέτριο φούρνο. Απλώνουμε επάνω στη μισοψημένη τάρτα τα κεράσια, πασπαλίζοντάς τα με άφθονη ζάχαρη. Βάζουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε την μαρμελάδα σε λίγο ζεστό νερό, προσθέτουμε το ρούμι και περιχύνουμε την τάρτα, αφού την βγάλουμε βγάλουμε από το φούρνο. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με αμύγδαλα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να πήξει η μαρμελάδα. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας