Τάρτα με καρύδι και μέλι

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 αυγό
  • λίγη λεβάντα τριμμένη

Για την γέμιση:

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα

Για το γαρνίρισμα:

  • 300-400 γρ. καρύδια καλής ποιότητας (ψίχα)
  • 150-200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • λίγη λεβάντα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 2 εκ.

Για την γέμιση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.

Για το γαρνίρισμα:

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα που έχουμε φτιάξει και την καλύπτουμε με τα καρύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το μέλι και την λεβάντα σε όλη την επιφάνεια. Την διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Αρχή της σελίδας