Τάρτα με φύλλο και φρέσκα σύκα

Συστατικά

  • 5  φύλλα κρούστας 35x25 εκ., ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον βούτυρο, για άλειμμα
  • 6 φρέσκα σύκα, σε φέτες
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 450 ml φλιτζανιού ανθόγαλα
  • 2,5 ml εσάνς πικραμύγδαλου
  • 15 ml ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • κρέμα σαντιγί ή γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x16 εκ. Αλείφουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο και κατόπιν τα στρώνουμε στο ταψί. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να προεξέχουν λίγο μόνο από τα χείλη του ταψιού και τοποθετούμε από πάνω τα σύκα. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά, λίγο από το γάλα και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και την εσάνς πικραμύγδαλου, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα σύκα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί ή στραγγιστό γιαούρτι.





Αρχή της σελίδας