Τάρτα με φρούτα του δάσους και σως βατόμουρα

Τάρτα με φρούτα του δάσους και σως βατόμουρα Τάρτα με φρούτα του δάσους και σως βατόμουρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κιλό διάφορα φρέσκα φρούτα του δάσους, για γαρνίρισμα

Για τη παρασκευή της γέμισης με σοκολάτα γκανάς:

  • 2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζελέ από κόκκινο ή μαύρο βατόμουρο
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια


Για την παρασκευή της σως με μαύρο βατόμουρο:

  • 230 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μαύρα βατόμουρα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λικέρ βατόμουρου

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μόξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και τνη βανίλια ώσπου να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης σε επίπεδη επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε πάνω την ζύμη, την πλάθουμε σε επίπεδο δίσκο και την τυλίγουμε καλά. Την τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα για τάρτες 23 εκ. με κινητή βάση. Αφήνουμε την ζύμη να μαλακώσει για 5-10 λεπτά και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης, σε δίσκο 28 εκ. και πάχους 60 χιλ. Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι της μεμβράνης, αναποδογυρίζουμε την ζύμη στη φόρμα και αφαιρούμε και το άλλο κομμάτι της πλαστικής μεμβράνης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε