Τάρτα λευκής σοκολάτας με κρέμα και μάνγκο

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 1/2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο
  • 1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

Για τη γέμιση κρέμας λευκής σοκολάτας:

  • 140 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές κορνφλάουρ
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 5 κρόκοι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και την εσάνς πικραμύγδαλου, ώσπου να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα τάρτας 23 εκ. με κινητή βάση. Καλύπτουμε με τη ζύμη τη βάση και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε τη βάση με το πιρούνι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σκεπάζουμε την ζύμη με χαρτί ζαχαροπλαστικής, σκορπίζουμε επάνω όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει. Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει.



Αρχή της σελίδας