Tarta de Santiago - Τάρτα με γέμιση αμυγδάλου

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης:

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 500 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 100 γρ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για το τελείωμα

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αυγό. Ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ζύμη που να είναι αρκετά σφικτή και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα. Ανακατεύοντας, ρίχνουμε σταδιακά και ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το κονιάκ. Αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει. Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο και το απλώνουμε μέσα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κατά προτίμηση παραλληλόγραμμη 20x30. Γεμίζουμε το εσωτερικό της φόρμας με τη γέμιση. Καθαρίζουμε την περιφέρεια από τη ζύμη και ψήνουμε για 1 ώρα στους 150° C μέχρι να ψηθεί καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας