Τα μηλοπιτάκια του καρβούνη

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρια κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 2 ποτήρια αλεύρι (φαρίνα)
  • 2 κουτ. ζάχαρη κοφτές σούπας
  • 1 βανίλια άρωμα
  • 5 μήλα μεγάλα, φρέσκα από τον καρβούνη, περασμένα στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, την ζάχαρη, την βανίλια, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή. Βράζουμε την ζάχαρη, τα μήλα, την κανέλα μέχρι να πιούνε το ζουμί τους. Ανοίγουμε την ζύμη σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα γεμίζουμε με το μήλο, τα κλείνουμε σαν τυροπιτάκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας