Στρούντελ με κεράσια και φουντούκια

Συστατικά

  • 75 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 3 κρόκους ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1,5 γρ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα
  • 75 γρ. μπισκότα αμυγδάλου (ratafia) ή πικραμύγδαλου, κοπανισμένα
  • 30 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • κρεμ φρες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Μαλακώνουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο, την βάζουμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, την ρικότα ή το ανθότυρο, χτυπώντας συνεχώς. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Τοποθετούμε ένα φύλλο σε καθαρή πετσέτα και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε ενα ακόμα φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ώσπου να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα. Σκορπίζουμε τα κοπανισμένα μπισκότα πάνω στο τελευταίο φύλλο αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 5 εκ. περίπου. Ρίχνουμε το μείγμα με τη ρικότα πάνω στα μπισκότα και το απλώνουμε, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω σκορπίζουμε τα κεράσια, διπλώνουμε προσεκτικά το φύλλο με τη βοήθεια της πετσέτας και το τυλίγουμε ρολό. Αλείφουμε μια λαμαρίνα με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, βάζουμε το ρολό και ψήνουμε.

Αρχή της σελίδας