Stollen - Σκληρό κέικ με ξηρούς καρπούς

Stollen  -  Σκληρό κέικ με ξηρούς καρπούς Stollen  -  Σκληρό κέικ με ξηρούς καρπούς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα τυρί (τύπου Φιλαδέλφειας)
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 250 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι γλασέ κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη και τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και όταν ενσωματωθούν καλά ρίχνουμε τα αρωματικά, τις σταφίδες, το αμύγδαλο, το πορτοκάλι, το ρούμι και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Όταν σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί, χωρίζουμε στα δύο και δίνουμε σε κάθε κομμάτι ένα στρογγυλό σχήμα πάχους 2 εκ. Διπλώνουμε κάθε στρογγυλό κομμάτι στα δύο αφήνοντας το κάτω μέρος να εξέχει 1 εκ. περισσότερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 55-65 λεπτά. Μόλις βγουν από τον φούρνο, αλείφουμε τα στόλεν με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε