Σού σοκολάτας

Σού σοκολάτας Σού σοκολάτας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 2 αυγά, χτυπημένα

Για τη παρασκευή της γέμισης και του γλάσου:

  • 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 2-4 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ενα μπολ. Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να πήξει και να είναι γυαλιστερό, αφήνοντας τις πλευρές της κατσαρόλας καθαρές. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με ξύλινο κουτάλι ή με το σύρμα, ώσπου να γίνει πηχτό και γυαλιστερό και να πέφτει αργά-αργά από το κουτάλι. Μπορεί να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αυγά. Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ με στόμιο 2 εκ. και υγραίνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με κρύο νερό. Βγάζουμε με το κορνέ κουταλιές μεγέθους καρυδιού στις λαμαρίνες, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα σε σχάρα, τα τρυπάμε με το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας για να φύγει ο ατμός και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση και το γλάσο:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με το κορνέ βάζουμε λίγη σαντιγί μέσα σε κάθε σου. Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, το κακάο και ρίχνουμε νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει ένα πηχτό και γυαλιστερό γλάσο. Απλώνουμε λίγο γλάσο σε κάθε σου και σερβίρουμε αφού πήξει το γλάσο.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε