Σου με κρέμα σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά

Για τη παρασκευή της κρέμας σοκολάτας:

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 6 κρόκους
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος

Για τη παρασκευή του  γλάσου σοκολάτας:

  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1/5 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 Βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ελαφρώς δύο μεγάλες λαμαρίνες. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι και το κακάο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση το νερό, το αλάτι, η ζάχαρη και το Βούτυρο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας δυνατά ώσπου να γίνει λείο και να ξεκολλάει από τις πλευρές τις κατσαρόλας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 1 λεπτό χτυπώντας το μείγμα δυνατά και συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά ένα κάθε φορά χτυπώντας καλά με το μίξερ μετά απο κάθε προσθήκη.Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό και να γλιστράει απο το κουτάλι. Τοποθετούμε σε μεγάλο κορνέ με απλό στόμιο, βάζουμε με το κορνέ στις λαμαρίνες 12 βουναλάκια διαμέτρου 8 εκ. και σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα σου για 35-40 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν. Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε μια φέτα σαν καπέλο απο κάθε σου. Ψήνουμε τα σου για ακόμη 10 λεπτά, ώσπου να στεγνώσουν εντελώς. 

Για την κρέμα σοκολάτας:

Βράζουμε το γάλα και χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά 1 φλιτζάνι από το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με το γάλα και αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 10 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθετουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Σουρώνουμε την κρέμα, την σκεπάζουμε με πλαστική  μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την προσθέτουμε στην κρέμα σοκολάτας.





Αρχή της σελίδας