Σοκολατένια τάρτα με μπανάνα και καραμέλα βουτύρου

Σοκολατένια τάρτα με μπανάνα και καραμέλα βουτύρου Σοκολατένια τάρτα με μπανάνα και καραμέλα βουτύρου
8 ΑΤΟΜΑ
40' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 270 γρ. μπισκότα σοκολάτας Daijestive, θρυμματισμένα

Για τη παρασκευή της γέμισης: 

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • κουταλιά έτοιμο σιρόπι (corn syrup)

Για τη γαρνιτούρα:

  • 2 μπανάνες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουταλάκια κρύο εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ
  • φλούδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το Βούτυρο με τα μπισκότα. Καλύπτουμε με το μείγμα, πιέζοντας με τα δάχτυλα, τη βάση και τις πλευρές μιας φόρμας για τάρτες 23 εκ. με κινητή βάση. Την τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε το κουτί του εβαπορέ, χωρίς να το ανοίξουμε, μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, φροντίζοντας να καλυφθεί τελείως από το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Το κουτί πρέπει να είναι διαρκώς σκεπασμένο από νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένη, ώσπου να κρυώσει εντελώς το κουτί μέσα στο νερό. Δεν επιχειρούμε να ανοίξουμε το κουτί παρά μόνο όταν έχει κρυώσει εντελώς. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ρίχνουμε το «πηγμένο» γάλα εβαπορέ και χτυπάμε το μείγμα ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση των μπισκότων και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε σε ίσες φέτες την μπανάνα και τη τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση σοκολατας. Ρίχνουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τον καφέ και ρίχνουμε με το κουτάλι το μείγμα πάνω στις μπανάνες. Πασπαλίζουμε τις φλούδες σοκολάτας από πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε