Σοκολατένια καρδιά με φράουλες

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλιά μελάσα
  • 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα

Για την γέμιση:

  • 3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
  • 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 δόση Φοντάν σοκολάτας
  • καρδιές από σοκολάτα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 Βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα σε σχήμα καρδιάς διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε την βάση της με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Κοσκινίζουμε σε ενα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε στην λακκούβα τα αυγά, τη μελάσα, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, ώσπου να γίνει κρεμώδες και ομοιόμορφο. Το τοποθετούμε στην φόρμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε. Το αφήνουμε μερικά λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το γλυκό σε δύο ίσες φέτες, τοποθετούμε την μία σε πιατέλα και την αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλα.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα πάνω στην μαρμελάδα και τοποθετούμε από πάνω την άλλη φέτα του γλυκού.

Για το γαρνίρισμα:

Λιώνουμε το φοντάν σοκολάτας και καλύπτουμε το γλυκό. Γαρνίρουμε με σοκολατένιες καρδούλες. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.



Αρχή της σελίδας