Σοκολάτα της Καραϊβικής με σιρόπι

Σοκολάτα της Καραϊβικής με σιρόπι Σοκολάτα της Καραϊβικής με σιρόπι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 2 κουταλιές τριμμένη καρύδα
  • 2 κουταλιές ξινή κρέμα ή ξινόγαλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαύρο ρούμι
  • 60 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού νερό

Για την γαρνιτούρα:

  • μείγμα από τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο, παπάγια, ακτινίδιο, λωτός και φυσαλίδες
  • στριφτές λωρίδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με τρύπα στη μέση χωρητικότητας 6 1/2 φλιτζανιών. Χτυπάμε σε ένα  μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, χτυπώντας καλά, τις μπανάνες, την καρύδα και την ξινή κρέμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ώσπου να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε την ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και την σοκολάτα στο σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει απαλό.

Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και γαρνίρουμε με τα φρούτα και τις λωρίδες σοκολάτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε