Σκεπαστή-Μυζηθρόπιτα γλυκιά

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 6 αυγά
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • αρωμα μαστίχας ή βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
  • φύλλο σπιτικό, όπως στις γλυκιές τυρόπιτες

Εκτέλεση

Αλέθουμε την μυζήθρα και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά. Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε όσο φύλλο περισσεύει και το κόβουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε την πιτα στους 200° C μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.

Αρχή της σελίδας